vineri, 9 aprilie 2010

Manual de utilizare si instalare pentru MASINA DE SPALAT RUFE BOSCH WAA12160

Instructiuni de siguranta
Acest aparat respecta normele de siguranta în vigoare din domeniu.Înainte de prima utilizare:

! Cititi cu atentie instructiunile urmatoare inainte de a pune aparatul în functiune.Acestea contin informatii ti recomandari importante privind instalarea,utilizarea si siguranta aparatului.! Pastrati instructiunile de utilizare ale aparatului pentru a le putea consulta ulterior si/sau pentru a le putea preda unui eventual nou proprietar.
! Instalati aparatul în conformitate cu instructiunile de instalare. Desfaceti siguranþa de transport si pastrati-o.
! Nu conectati la reteaua electrica un aparat care prezinta semne vizibile ale unor deteriorari sau defectiuni. În cazul în care aveti nelamuriri, consultati unitatea service abilitata sau dealerul dumneavoastra.


! In cazul în care cablul de alimentare este defect, acesta trebuie inlocuit cu altul corespunzator, disponibil în comertul de specialitate. Inlocuirea cablului electric se va efectua de o unitate service abilitata.
Când spalati rufe trebuie sa tineti cont de urmãtoarele aspecte:! Aparatul trebuie sa functioneze numai cu apa rece de la reteaua publica de alimentare.
! Aparatul trebuie utilizat numai pentru materiale textile lavabile adecvate spalarii automate în mediul casnic.
! Nu lasati copiii nesupravegheati in apropierea masinii de spalat rufe.
! Nu lasati animalele de casa nesupravegheate în apropierea masinii de spalat.
! Comportati-vã cu atentie la evacuarea apei reziduale fierbinti.


Observatii referitoare la protectia aparatului:


! Nu va urcati pe aparat.
! Nu va sprijiniti si nu va urcati pe hubloul deschis.


Observatii referitoare la transportul masinii:! Montati siguranta de transport inaintea transportarii aparatului. Evacuati eventualele resturi de apa reziduala.
! Comportati-va cu atentie în timpul transportarii aparatului! Nu utilizati elementele panoului frontal al aparatului pentru prinderea ori ridicarea sa!

Indepartarea si reciclarea ambalajelor noului dumneavoastra aparat


Toate materialele incluse în ambalaj sunt ecologice si reciclabile si pot fi recuperate sau reutilizate.Îndepartarea aparatului uzatAparatele uzate contin materiale valoroase care pot fi reciclate, predand aparatul unui centru oficial de colectare si reciclare a materialelor. Contribuiti în mod activ la protectia mediului inconjurator asigurandu-va ca vechiul dumneavoastra aparat este îndepartat sau distrus într-un mod ecologic. Acest aparat respecta Directiva Europeana 2002/96/CE referitoare la utilizarea aparatelor electrice si electronice (Aparate electrice si electronice scoase din uz). Aceasta directiva asigura cadrul general valabil pe întreg teritoriul
Uniunii Europene referitor la îndepartarea si reutilizarea componentelor aparatelor electrice si electronice vechi.

Protectia mediului/Utilizarea economicaUtilizarea mai economica si mai putin agresiva pentru mediul înconjurator se realizeaza
încarcând întotdeauna masina cu cantitatea maxima de rufe permisa în functie de programul ales.! Înainte de prima utilizare a aparatului este necesar sa îndepartati siguranta de transport situata pe partea posterioara a masinii, cu ajutorul unei chei adecvate.
! Atentie! Pericol de ranire în caz de alunecare a cheii!�� Desfaceti si scoateti cele 4 filete ale elementelor de fixare .
�� Scoateti apoi cele patru distantatoare . In cazul in care acestea au cazut sub masina, înclinati usor aparatul si scoateti-le.
�� Montati capacele de protectie livrate împreuna cu Manualul de instructiuni al aparatului.


! Pastrati siguranta de transport pentru eventualele situatii ulterioare cand aparatul va fi transportat.
! Aparatul se va transporta doar cu siguranta de transport montata. Pentru aceasta trebuie sa demontati panoul posterior al aparatului si sa executati operatiunile în ordinea inversa celei descrise anterior.
! În timpul instalarii aparatului, racordarii sale la reteaua de apa si conectarii electrice a acestuia trebuie sa tineti cont de instructiunile si recomandarile de sigurantã, precum si de observatiile cu caracter general, normativele sau dispozitiile companiilor locale furnizoare de apa si curent electric.
! Atentie la ridicarea aparatului! Pericol de ranire!
! Nu ridicati aparatul prinzând componentele de comanda ale aparatului sau elementele proeminente ale acestuia!
! In cazul în care aveti nelamuriri, solicitati ajutorul unui tehnician calificat pentru racordarea aparatului la reteaua de apa si conectarea electrica a acestuia. Amplasarea aparatului Masina de spalat trebuie sa aiba stabilitate maxima pentru a nu se deplasa în timpul centrifugarii. Suprafata de amplasare trebuie sa fie dura si neteda. Nu sunt adecvate suprafetele moi, de exemplu mochete sau suprafete pe baza de buret. ! Daca este necesar (in special in cazul montarii unei coloane mixte de spalare si uscare), fixati picioarele aparatul pe sol cu ajutorul unor eclise de blocare (care se pot procura de la unitatea service abilitata).


! Daca montati aparatul pe un soclu sau o baza ridicata, picioarele aparatului trebuie fixate cu eclise pentru a evita deplasarea accidentala a masinii în timpul centrifugarii. Eclisele de fixare se pot achizitiona de asemenea ca set de rezervã de la dealerul dumneavoastra sau unitatile service.


Placa de protectie
Daca este necesara scoaterea capacului pentru a putea amplasa aparatul sub un blat de lucru continuu, un tehnician autorizat va trebui sa monteze o placa de protectie pentru a evita patrunderea murdariei, apei, etc. în interiorul aparatului. Aceasta piesa poate fi procurata de la unitatea service abilitata.


Instalarea aparatului

Amplasarea aparatului
! Aparatul trebuie amplasat pe cele patru suporturi ale sale si fixat ferm, trebuind sa aiba stabilitate maxima. Daca este necesar, reglati picioarele masinii astfel incat aceasta sa aiba o pozitie plana si stabila.


�� Desfaceti contrapiulitele picioarelor.
�� Corectati inaltimea aparatului.
�� Strangeti complet contrapiulitele pentru a evita modificarea ajustarilor facute. Pentru alimentarea cu apa, este necesar un furtun de alimentare cu apa rece de uz curent, cu presiunea de retea minima de 1 bar. In cazul în care presiunea retelei de apa este mai mare de 10 bari, trebuie sã interpuneti o valva reducatoare de presiune între aparat si alimentarea cu apa.


! Aparatul trebuie conectat la reteaua de alimentare cu apa utilizand furtunuri de alimentare noi. Furturile de alimentare vechi nu trebuie reutilizate.
! Nu racordati aparatul la o baterie de amestec, fara presiune, a unui boiler! In cazul în care aveti nelamuriri, incredintati instalarea si racordarea aparatului la retelele de alimentare cu apa si evacuare unui tehnician specializat.
! Atentie! Imbinarile sau racordarile intre aparat si reteaua de apa trebuie sa suporte presiunea maxima. Verificati etanseitatea circuitului deschizand robinetul de apa în pozitia maxima!
! Indepartati numai filtrul care se afla în extremitatea electrovalvei pentru a realiza curatarea sa (a se vedea «Curatare/Întretinere/Protectie impotriva inghetului»). Celalalt filtru, care se însurubeaza pe robinetul de apa, nu este demontabil.
! Pentru a preveni eventualele daune cauzate de scurgeri de apa si chiar inundatii, trebuie sa închideti întotdeauna robinetul de apa dupa terminarea spalarii rufelor si în mod obligatoriu în cazul neutilizarii aparatului pentru o perioada mai lunga de timp.
! Contrapiulitele de plastic ale îmbinarilor furtunului trebuie strânse exclusiv manual.
Racordarea la reteaua de alimentare cu apa


Evacuarea apei
! La instalarea si racordarea aparatului la reteaua de evacuare a apei, asigurati-va ca furtunul sa nu fie indoit sau strangulat. De asemenea, nu trebuie sa trageti de furtun!
! În cazul evacuarii apei printr-o chiuveta, trebuie sa va asigurati cã furtunul de evacuare nu se poate deplasa. Asigurati-va totodata de rapida evacuare a apei prin drenajul chiuvetei. Asigurati-va ca scurgerea chiuvetei nu este acoperita de un dop. Pericol de inundatii!
! Aparatul trebuie conectat la o retea electrica de curent alternativ numai printr-o priza de curent regulamentarã si prevazuta cu impamantare.


! Valorile tensiunii de conectare care figureaza pe placuta de identificare trebuie sã coincida cu valorile retelei electrice din locul de amplasare a aparatului.
! In cazul în care utilizati un intrerupator de curent diferential, se poate folosi exclusiv unul prevazut de simbolul W. Doar acest tip de întrerupator de protectie asigura respectarea normelor în vigoare.
! Scoateti stecherul aparatului din priza retelei electrice tragand de stecher.
! Valorile de conectare, sigurantele sau întrerupatorul automat necesare figureaza pe placuta de identificare a aparatului.
! Nu extrageti stecherul aparatului cu mâinile umede sau ude!
! Asigurati-va ca priza de curent si stecherul aparatului sunt compatibile si ca exista o împamantare regulamentara.
! Nu utilizati stechere, prize sau racordari multiple sau cabluri de prelungire.


Conectarea la reteaua electricã
1. Placa de protectie (capac)
2. Sertar pentru detergent si solutii de tratare
3. Panou de comanda
4. Placuta de identificare
5. Hublou
6. Maner pentru deschiderea hubloului
7. Pompa de evacuare a apei
8. Picioare reglabile pentru reglarea orizontala a aparatului
9. Furtun de evacuare a apei
10. Stecher (cablu de alimentare)
11. Intrerupatorul principal
12. Taste de selectare a funcTiilor (în functie de model):
13. Leduri indicatoare ale masinii de spalat
14. Selector de programe


Prezentarea aparatului

Tastele de selectare a functiilor si întrerupatorul principal


: fara centrifugare finala.
: selectare turatie centrifugare.
: clatire suplimentara.
: este activat programul selectat. Ledul indicator se aprinde.


! Din motive de siguranta, masina nu porneste daca hubloul nu este corect închis.


Selectorul de programe

Cu ajutorul selectorului de programe se aleg si se seteaza programele. Pentru aceasta va trebui sa rotiti selectorul în pozitia corespunzatoare programului ales. Programe de spalare (în functie de model):Bumbac/in 90 grade C: Program cu consum intens de energie pentru tesaturi rezistente, de exemplu din bumbac sau in.


Spãlare intensivã 60 grade C: Program cu consum redus de energie. Durata mai mare a ciclului de spalare reduce consumule de energie.


Rufe colorate 60 grade C cu prespãlare : rufe rezistente cu culori intense, foarte murdare.


Mix, 30 grade C: Pentru tesaturi din bumbac usor murdare si pentru textile usor lavabile. Se pot spala împreuna diferite tipuri de tesaturi. Se poate utiliza si pentru spalarea hainelor noi inainte de prima purtare.


Rufe colorate, 30, 40, 60 OC: tesaturi rezistente.

Sintetice, 30, 40, 60 OC: Rufe usor lavabile din bumbac, fibre sintetice sau mixte.Rufe delicate, 30 OC: rufe din bumbac, sintetice sau amestecuri, perdele. Fara centrifugare intre fazele programului.Lânã, 15, 30 OC: Pentru þtesaturi din lana sau in amestec cu lana ce se pot spala manual sau în masina.
-Programe suplimentare
-Clatire
-Clatire cu centrifugare ulterioara a rufelor spalate manual sau pentru apretare.
-Turatie de centrifugare redusa.


Centrifugare
-Centrifugarea la turatia corespunzatoare pentru rufe spalate manual. Apa de spalare sau clatire este evacuata înainte de centrifugare.


-Turatie de centrifugare redusa.


-Evacuarea apei
-Apa de clatire se evacueaza dupa un program de spalare pentru protejarea rufelor delicate


! Viteza maxima de centrifugare este limitata electronic pentru programe


Detergenti si solutii de tratare Puteti utiliza oricare din detergentii de uz curent pentru masini de spalat automate.
! Nu utilizati detergenti cu dizolvanti în masina de spãlat! Pericol de explozie!
! Nu utilizati solutii de tratare, spray-uri de curatat sau solutii pentru îndepartarea petelor în imediata apropiere a aparatului, acestea putând provoca deteriorarea lui.
! Pãstrati detergentii si solutii de tratare într-un loc sigur, nu le lãsati la îndeamâna copiilor.


Cantitatea de detergent
Numai o doza adecvata de detergent garanteaza obtinerea unor rezultate bune la spalare. Respectati recomandarile producatorului acestora.


Primul ciclu de spalare
Efectuati primul ciclu de spalare fara introduce rufe în masina pentru a elimina eventualele urme de apa reziduala ce ar putea sa existe în interiorul cuvei ca urmare a testelor efectuate în fabrica.


�� Introduceti aproximativ 2 litri de apã si ½ masura de detergent în compartimentul II al sertarului de detergent.
�� Rotiti selectorul de programe în pozitia 90 grade C. Ledul indicator semnalizeazã intermitent.
�� Apãsati tasta . Ledul indicator lumineazã constant.
�� Când ledul indicator semnalizeazã intermitent, rotiþi selectorul de programe.

Sortarea rufelor
�� Sortati hainele în functie de simbolurile de pe etichete. ! Hainele crosetate, din lânã sau compusi de lânã, trebuie sã poarte indicatia «Nu intrã la spãlat» sau «Se poate spãla automat».


Hainele cu urmãtorul simbol nu trebuie spãlate în maºina de spãlat:
�� Sortaþi rufele în funcþie de culoare. Spãlaþi separat rufele albe de cele colorate, altfel hainele albe se pot pãta.
! Dacã hainele colorate sunt noi,vã recomandãm sã le spãlaþi separat. Pericol de amestecare a culorilor.
�� Sortati hainele în funcþie de capacitatea maximã admisã pentru maºina de spãlat. Nu supraîncãrcaþi masina, deoarece randamentul sãu si rezultatul spalarii se reduc semnificativ. Nu depasiti cantitatea maximã de rufe: 5,00 kg 2,50 kg 2,00 kg


Sfaturi practice
! Îndepãrtati toate corpurile strãine si obiectele de metal (ace de sigurantã, capse, agrafe ...) din haine.
! Închideti fermoarele si încheiati nasturii huselor.
�� Spãlati hainele foarte delicate (ciorapi de dama, perdele, ...), precum si hainele foarte mici (sosete, batiste, ...) într-o husa de perna sau perna de sofa.
�� Întoarceti pantalonii, hainele crosetate si tricotate (tricouri, maiouri...).
�� Aveti grija ca sutienele cu elemente inserate (sârma de sustinere, etc.) sa fie adecvate spalarii în masina de spalat.
! Introduceti sutienele cu elemente inserate într-o husã de pernã de sofa, deoarece elementele inserate se pot desprinde si provoca deteriorãri.


Îndepãrtarea petelor
Petele trebuie curãtate sau eliminate, pe cât posibil, imediat dupã ce s-au produs, cu apã si sãpun. Nu frecati puternic hainele.În unele cazuri, petele persistente, uscate, pot fi îndepãrtate abia dupã spãlãri repetate.


Pregãtirea rufelor pentru spãlare
Încãrcarea rufelor
Deschideti hubloul

�� Trageti de mâner cãtre exterior. Introduceþi hainele
! Hainele care au fost în prealabil tratate cu substante care contin diluanti, de exemplu solutii de scos pete sau benzinã usoarã etc., trebuie uscate în aer liber înainte de a fi spalate. Pericol de
explozie!
! Înainte de a introduce rufele în masina de spalat, asigurati-vã ca în interiorul tamburului nu se aflã corpuri strãine sau animale de casã.
�� Despãturiti rufele sortate în prealabil si introduceti-le în tambur. Nu depãsiti cantitatea maximã de încãrcare!
Închideti hubloul


! Verificati sã nu rãmânã haine agãtate sau prinse între hublou ºi garnitura de cauciuc.
�� Închideþi hubloul împingându-l spre aparat, pânã când mânerul hubloului se închide cu un declic. Introduceþi detergent


�� Puneþi detergentul fãrã sã depãºiþi marcajul
pentru cantitatea maximã.
– Compartimentul I: Detergent pentru prespãlare.
– Compartimentul II: Detergent pentru spãlarea principalã, soluþie anticalcar, soluþie de îndepãrtat pete...
– Compartimentul : Soluþii de tratare pentru ultima clãtire, de exemplu balsam de rufe.
�� Deschideþi robinetul de apã.


Activaþi un program
�� Rotiþi selectorul de programe în dreptul programului dorit. Ledul indicator « » semnalizeazã intermitent.
�� Apãsaþi tasta sau tastele funcþiilor suplimentare (opþional). Ledul indicator al funcþiei selectate se aprinde.
�� Apãsaþi tasta « ». Ledul indicator « » se aprinde.


Modificarea unui program selectat
�� Rotiþi selectorul de programe în dreptul programului de spãlare dorit. Ledul indicator
« » semnalizeazã intermitent.
�� Apãsaþi tasta « ». Ledul indicator « » se aprinde. Programul de spãlare porneºte.


Întreruperea unui program de spãlare


�� Rotiþi selectorul de programe în poziþia « » sau « ». Ledul indicator « » semnalizeazã intermitent.
�� Apãsaþi tasta « ». Ledul indicator « » lumineazã constant.


Spãlarea rufelor


Dupã derularea programului de spãlare/Scoaterea rufelor Ledul indicator « » semnalizeazã
ntermitent.
�� Rotiþi selectorul de programe în poziþia «0».
Dacã a fost selectat:
�� Selectaþi un program suplimentar (« » sau « ») pentru evacuarea apei.
�� Apãsaþi tasta « ».
�� La terminarea programului suplimentar selectat, rotiþi selectorul de programe în poziþia «0».


Scoateþi rufele din maºina de spãlat
�� Închideþi robinetul de apã.
�� Deschideþi hubloul.
! Hubloul maºinii de spãlat nu se poate df\hide în timpul ciclului de spãlare. Pentru a deschide hubloul, aºteptaþi pânã când ledul indicator « » semnalizeazã intermitent sau rotiþi selectorul de programe în poziþia «0» ºi aºteptaþi cel puþin 2 minute.
�� Scoateþi hainele din maºinã.
! Îndepãrtaþi eventualele corpuri strãine ºi obiecte de metal (agrafe, monede..) rãmase în interiorul tamburului sau în garnitura de cauciuc. Lãsaþi hubloul deschis pentru a se usca interiorul maºinii.


Curãþare/Întreþinere/Protecþie împotriva îngheþului
! Înaintea efectuãrii oricãrei lucrãri de ntreþinere a aparatului acesta trebuie deconectat de la reþeaua electricã iar robinetul de apã trebuie închis. Curãþarea exteriorului aparatului
! Nu folosiþi niciodatã diluanþi pentru curãþare.
! Nu curãþaþi aparatul cu jet de apã! Curãþaþi carcasa aparatului ºi panoul de comandã folosind doar apã ºi sãpun sau un detergent slab care nu conþine praf de curãþat. Nu folosiþi produse abrazive sau agresive. ªtergeþi suprafeþele cu o lavetã moale pentru a le usca.


Curãþarea sertarului pentru detergent
�� Scoateþi sertarul complet din aparat apãsând în jos piesa mobilã.
�� Curãþaþi toate piesele ºi elementele acestuia sub jet de apã.
�� Reintroduceþi sertarul în aparat. Decalcificarea maºinii de spãlat rufe
! Agenþii de decalcificare conþin acizi care pot afecta componentele aparatului sau provoca decolorarea hainelor. Respectaþi cu stricteþe instrucþiunile fabricantului.
Curãþarea tamburului
Petele rezultate din oxidarea obiectelor metalice trebuie tratate cu detergenþi care nu conþin clor (verificaþi lista substanþelor conþinute de pe cutia de detergent!). Nu folosiþi niciodatã bureþi de sârmã!


Curãþarea pompei de evacuare a apei
Curãþarea este necesarã:
�� Dacã pompa de evacuare a rãmas blocatã din cauza corpurilor strãine (nasturi, capse, agrafe...), sau dacã apa rezidualã nu poate fi evacuatã.
�� Dacã s-au spãlat rufe care lasã multe scame.
Înaintea curãþãrii pompei trebuie evacuatã eventuala apã rezidualã din interiorul aparatului. În cazul în care pompa este înfundatã, pot fi eliminaþi pânã la 20 de litri de apã. Pregãtiþi un vas cu capacitate de circa 20 litri.


Procedurã
�� Rotiþi selectorul de programe în poziþia «0».
�� Îndepãrtaþi clapeta filtrului din partea frontalã a maºinii de spãlat introducând o ºurubelniþã în deschizãtura superioarã.
! Pericol de arsuri! Lãsaþi sã se rãceascã apa de spãlare folositã.
�� Aºezaþi un recipient de înãlþime medie sub capacul pompei de evacuare (filtru de evacuare). Defiletaþi capacul fãrã sã-l scoateþi complet, pentru ca apa sã curgã treptat. Când recipientul este plin, închideþi capacul pompei de evacuare. Repetaþi aceleaºi operaþiuni pânã când nu mai curge apã. Îndepãrtaþi eventualele resturi apã scurse pe podea cu o lavetã.
�� Deºurubaþi complet capacul pompei de evacuare.
�� Îndepãrtaþi eventualele corpuri strãine ºi scame acumulate. Curãþaþi interiorul pompei. Paletele trebuie sã se poatã miºca liber.
�� Înfiletaþi ºi fixaþi în poziþie capacul pompei de evacuare. Asiguraþi-vã cã este bine închis.
�� Fixaþi clapeta la loc.
�� Turnaþi 2 litri de apã în sertarul de detergent ºi executaþi programul suplimentar « ».Astfel evitaþi ca la urmãtoarea spãlare sã fie evacuat detergent nefolosit.Curãþarea filtrelor din furtunul de alimentare cu apã Filtrele trebuie curãþate atunci când maºina de spãlat nu este alimentatã cu apã sau este alimentatã cu o cantitate insuficientã de apã.
Filtrele sunt amplasate în racordul dintre urtunul de alimentare cu apã al aparatului ºi robinetul de apã al reþelei, precum ºi în conexiunea electrovalvei, în partea posterioarã a aparatului.


Procedurã
�� Anulaþi întâi presiunea apei din furtunul de alimentare:
1. Închideþi robinetul de apã.
2. Rotiþi selectorul de programe în dreptul oricãrui program de spãlare (cu excepþia « / »).
3. Apãsaþi tasta « ». Lãsaþi programul sã funcþioneze cel puþin timp de 1 minut.
4. Rotiþi selectorul de programe în poziþia «0».
�� Deºurubaþi furtunul de alimentare de robinetul de apã. Clãtiþi filtrul sub jet de apã.
�� Înfiletaþi din nou furtunul la robinet.
�� Desfaceþi furtunul de alimentare cu apã din partea posterioarã a aparatului.
�� Îndepãrtaþi sita cu ajutorul unei chei reglabile cu feþe plane; curãþaþi-o ºi montaþi-o la loc.
�� Înfiletaþi ºi fixaþi furtunul la loc.
�� Deschideþi robinetul ºi asiguraþi-vã cã nu se produc scurgeri de apã.
�� Închideþi robinetul de apã. Protecþie împotriva îngheþului Îndepãrtarea apei din pompa de evacuare: A se vedea «Curãþarea pompei de evacuare a apei».


Evacuarea apei din furtunul de alimentare cu apã:
�� Închideþi robinetul de apã.
�� Deºurubaþi furtunul de alimentare de la robinetul de apã. Introduceþi capãtul furtunului într-un recipient.
�� Activaþi un program de spãlare oarecare (cu excepþia « / ») timp de 40 secunde. Apa din furtun este evacuatã.
�� Înfiletaþi din nou furtunul la robinetul de apã închis.

Îndrumar de depanare a defecþiunilor minore
! Reparaþiile asupra aparatelor electrice trebuie efectuate doar de cãtre personalul tehnic calificat al unitãþilor service autorizate. Reparaþiile greºite sau incorecte implicã un grad crescut de risc sau au drept rezultat rãnirea gravã a utilizatorului.Defecþiune Cauzã posibilã /Metodã de remediere
Ledul indicator al uncþionãrii nu se aprindeCablul de conectare nu are stecherul introdus în priza sau acesta din urma este incorect introdus în priza de curent a retelei electrice. Siguranta retelei este defecta. Exista o pana de curent. Alimentarea cu curent electric este intrerupta. In cazul penelor de curent sau al defectarii aparatului, puteti efectua o evacuare de urgenta a apei pentru a putea scoate rufele din masina se vedea «Curatare ompei de evacuare a apei». Nu pornese ciclul de spãlare Tasta « » nu a fost apãsatã. Hubloul nu este bine închis (ledurile « » ºi « » semnalizeazã intermitent). Nu se vede apa în tambur Nu este vorba de o avarie. Apa rãmâne în interiorul aparatului, sub limita vizibilã. Controlul electronic reduce consumul menþinând toate funcþiile. Rezultatul spãlãrii nu ste satisfãcãtor Gradul de murdãrie a hainelor este mai mare decât în mod obiºnuit. Doza de detergent nu este suficientã. Dozaþi detergentul în conformitate cu instrucþiunile fabricantului. Selectaþi programul de spãlare adecvat rufelor respective. Prin sertarul de detergent iese spumã
A fost utilizat prea mult detergent. Deconectaþi aparatul timp de 5-10 minute. Amestecaþi o lingurã de balsam cu ½ litru de apã ºi turnaþi în compartimentul


II. Reduceþi doza de detergent la urmãtoarea spãlare. Se observã spumã dupã ultima clãtire Unii detergenþi au tendinþa de a forma o cantitate mare de spumã, chiar dacã acest lucru nu influenþeazã rezultatul spãlãrii. Zgomote ciudate ale motorului Nu este o defecþiune. În timpul etapei de încãlzire, motorul emite sunete specifice punerii în funcþiune.Zgomote ale pompei Nu este o defecþiune. Aceste sunete sunt caracteristice punerii în funcþiune
ºi drenajului pompei de evacuare. Maºina trepideazã în timpul spãlãrii ºi centrifugãrii Siguranþa de transport nu a fost demontatã. Consultaþi instrucþiunile de instalare. Picioarele reglabile ale maºinii nu au fost reglate la instalare. Reglaþi poziþia maºinii pentru a se afla în plan orizontal ºi fixaþi picioarele maºinii conform instrucþiunilor de instalare. Aparatul nu centrifugheazã sau nu
evacueazã apa folositã Pompa de evacuare este înfundatã, a se vedea «Curãþarea pompei de evacuare a apei»; furtunul de evacuare este îndoit sau înfundat (în ambele cazuri ledurile indicatoare « » ºi « » semnalizeazã intermitent). Hubloul nu se poate deschide Funcþia de siguranþã este activata. fost selectatã optiunea.În maºina de spãlat nu pãtrunde apã Robinetul de apã este închis. Filtrele din furtunul de alimentare cu apã sunt murdare (ledurile indicatoare « » ºi « » semnalizeazã intermitent); a se vedea «Curãþarea filtrelor din furtunul de alimentare cu apã».
Caracteristici tehnice
Lãþime 59,5 cm Capacitatea tamburului
Înãlþime 85,0 cm Tensiunea reþelei electrice
Grosime 56,0 cm Siguranþã
Masã aprox. 70 kg Presiunea apei din reþea 1-10 bari
În conformitate cu plãcuþa de identificare Service


�� Înainte de a apela unitatea service abilitatã, asiguraþi-vã cã defecþiunea nu poate fi remediatã de dumneavoastrã personal (a se vedea «Îndrumar de depanare a defecþiunilor minore»). În acest mod evitaþi cheltuieli inutile, deoarece costurile pentru consultaþiile oferite de cãtre personalul service abilitat nu sunt acoperite de garanþie.
! În cazul în care aceste indicaþii nu oferã o soluþie pentru defecþiunea maºinii dumneavoastrã de spãlat, opriþi aparatul, scoateþi ºtecherul din prizã, închideþi robinetul de apã ºi apelaþi la centrul service abilitat.


Adresa ºi numãrul de telefon ale celui mai apropiat centru service abilitat figureazã în certificatul de garanþie. Nu uitaþi sã specificaþi numãrul de produs (E-Nr) ºi de fabricaþie (FD), care se aflã inscripþionate pe plãcuþa de identificare a aparatului, în interiorul cadrului hubloului. Notaþi aici numerele aparatului dvs: Contribuiþi la evitarea deplasãrilor inutile ale tehnicienilor noºtri menþionând numerele de produs ºi de fabricaþie corecte, explicând de asemenea în ce mod se manifestã defecþiunea, cât mai exact cu putinþã. Astfel veþi evita cheltuieli inutile.

Program Încãrcarea rufelor
Consumuri **
Energie Apã Duratã
40 OC 5,00 kg* 0,55 Kwh 54 l 110 min
60 OC 5,00 kg 0,80 Kwh 54 l 115 min
60 OC 5,00 kg* 0,95 Kwh 49 l 140 min
90 OC 5,00 kg 1,90 Kwh 61 l 110 min
40 OC 2,50 kg* 0,45 Kwh 50 l 75 min
30 OC 2,00 kg 0,30 Kwh 55 l 50 min
30 OC 2,00 kg* 0,20 Kwh 35 l 55 min
Nr. produs Nr. fabricaþie
E-Nr. FD


Consumuri
* Programe de verificare conform normelor EN 60456 ºi IEC 456.
** Valorile de consum date sunt doar orientative ºi pot diferi de cele menþionate în funcþie
de presiunea, gradul de duritate ºi temperatura apei, temperatura incintei în care a fost
instalatã maºina de spãlat, tipul ºi cantitatea de rufe, detergentul utilizat, fluctuaþiile de
tensiune care se produc în reþeaua electricã ºi funcþiile suplimentare selectate.